Sellist keerukat džinni ei töötata välja üleöö, kuid Bareksteni puhul loodi suur osa sellest tegelikult öösel.
“Oma olemuselt olen öökull, nii et minu tootearenduse esimene etapp leiab harilikult aset keset ööd minu köögis,” tunnistab Bareksten, selgitades, et harilikult võib tema leida varahommikul köögilaua äärest, destilleerimas ja katsetamas üksikuid ravimtaimi – millest paljusid ta korjab või kasvatab ise.
“Püüan ära kasutada kõiki minu ümbruses leiduvaid saadusi. Iga kord, kui ma arvan, et millelgi võiks olla hea aroom, destilleerin ma selle eraldi, et saada aru, mis defineerib selle iseloomu, enne kui ma hakkan nuputama, kuidas see retsepti võiks sobida,” jätkab ta.
Kui sobiv koostisosa on identifitseeritud, viiakse see üle OSS Craft Distillery laborisse, kus seda analüüsitakse, suurendatakse selle kogust ja, lõpuks, kaasatakse see täismahus proovidestilleerimisse.
“Tänaseks olen teostanud umbes 250 destilleerimist. Viis kuni kümme neist läksid edasi täismahus 600-liitrisesse proovidestilleerimise faasi ja lõpuks on meil selle tulemuseks üks edukas ülemaailmne kaubamärk,” lõpetab Stig Bareksten.
Tekst: Isabelle Kliger
Foto: KIND