Oleme välja arendanud erinevaid MAPAX®-i lahendusi, et ületada kuivtoiduainete ja pagaritoodete spetsialistide ees seisvad väljakutsed.
Kuivtoiduained, nagu kakaotooted, kartulikrõpsud, pähklid, kohv ja vürtsid, piimapulber ja kartulipudrupulber, sisaldavad küllastumata rasvhappeid. See muudab need tooted oksüdeerumisele ja rääsumisele tundlikuks.
Süsihappegaas aeglustab hallitusseente kasvu
Peamised pagaritööstuse tooteid kahjustavad tegurid on hallitusseente kasv ja keemiline lagunemine. Käärimine võib probleeme tekitada ka tainaste või täidisega saiade puhul. Kuna pagaritooteid iseloomustab vähene veesisaldus, tekitavad muud mikroorganismid peale hallitusseente harva probleeme.
Hallitusseened on aeroobsed mikroorganismid, mida on võimalik tõhusalt kontrollida toote pakendamisel CO2 sisaldavasse gaaspakendisse, tagades, et jääkhapnikul oleks madal tase (vähem kui 1%). See pikendab toote kõlblikkusaega mitme päeva võrra. MAPAX on ideaalne rukkileiva, magusate pagaritoodete, pirukate ja eelküpsetatud leiva jaoks.
Klõpsake suurema pildi nägemiseks
Pagaritooted
Lehttainasaiades ja teistes külmutatud pagaritoodetes võib ülemäärane CO2 tase mõjutada glasuuri ilmet, lahustudes rasvaks ja „sulatades” glasuuri lahti.
CO2-sisaldust lämmastikuga tasakaalustades saab toote ilmet kaitsta. Koos pakendimaterjaliga pakub MAPAX veelgi tõhusama kaitse niiskuse kadumise või imendumise vastu.
Tundlikud kuivtoiduained
Pakendites, mis sisaldavad iseäranis tundlikke kuivtoiduaineid, näiteks väikelastele mõeldud piimapulbrisegud, peaks olema hapniku tase alla 0,2%. Oksüdeerumist saab tõhusalt pärssida, kui hapnik asendatakse pakendis lämmastiku (N2), süsihappegaasi (CO2) või nende seguga.