Oksüdeerumine on keemiline reaktsioon, kus õhus sisalduv hapnik pääseb toidule ja jookidele ligi ja ründab toodet. See võib toimuda kas ümbritseval temperatuuril või allpool seda (nt õlide või puu- ja köögiviljade või valmistoodete tavapärase säilitamise käigus). See võib toimuda ka kõrgematel temperatuuridel, nt töötlemise või fritüürimise ajal.
AGA tuleb appi
Pakume toiduainetööstuses kasutatavat lämmastikku ja teisi inertseid gaase, mis hoiavad ära või vähendavad oksüdeerumise toimet. Näiteks kasutatakse lämmastikku tootes ja toote ümber hapnikutaseme madalal hoidmiseks. Inertne keskkond stabiliseerib toodet ja pikendab selle kõlblikkusaega.
Katmine on üks kolmest peamisest inertimise rakendusest, mida oksüdeerumise vältimiseks kasutatakse.
Õhk toote õõnsustes või pealispinnal võib sisaldada niiskust ja hapnikku. Kõrge puhtusastmega lämmastik on täiesti kuiv ja inertne ning kui seda kasutatakse pakendis õhu asendamiseks, hoiab see ära õhu tootega reageerimise. See on ohutu ja kindel moodus toidu kaitsmiseks oksüdeerumise eest.
Samuti pakume väga täpseid klappide kontrollsüsteeme toiduainete mahutite või konteinerite täitmiseks või tühjendamiseks. Need klapid sisaldavad püsivat kaitsvat katmist automaatselt reguleeritava lämmastikuga.
Lämmastikuga katmine on ideaalne mahutite jaoks, mis sisaldavad töödeldavaid ja valmisõlisid.