Oksüdeerumine on keemiline reaktsioon, kus õhus sisalduv hapnik pääseb toidule ja jookidele ligi ja ründab toodet. See võib toimuda kas ümbritseval temperatuuril või allpool seda (nt õlide või puu- ja köögiviljade või valmistoodete tavapärase säilitamise käigus). See võib toimuda ka kõrgematel temperatuuridel, nt töötlemise või fritüürimise käigus.
Kuidas AGA saab abiks olla
Pakume toiduainetööstuses kasutatavat lämmastikku ja teisi inertseid gaase, mis hoiavad ära või vähendavad oksüdeerumise toimet. Näiteks kasutatakse lämmastikku tootes ja toote ümber hapnikutaseme madalal hoidmiseks. Inertne keskkond stabiliseerib toodet ja pikendab selle kõlblikkusaega.
Läbipuhumine on üks kolmest peamisest inertimise rakendusest parandamaks toote kvaliteeti ja kõlblikkusaega.
Läbipuhumisel lisatakse või puhutakse tootesse või jooki gaasi, nt lämmastikku, süsihappegaasi või argooni. See kõrvaldab õhus sisalduvad gaasid ja asendab need inertse keskkonnaga. Soovimatud ained kõrvaldatakse, inhibeeritakse ja vähendatakse soovimatuid keemilisi reaktsioone hapnikuga. Selle tulemusel toidu kvaliteet säilib.